Paleo mézes puszedli – hogy legyen mivel megkínálni a Télapót!
Hozzávalók: 20 db
- 250 g PaleoLét lisztvarázs
- 20 g bambuszrost
- 60 g méz
- 60 g gee vagy kókuszolaj
- 30 g darált nyírfacukor ízlés szerint
- 1 tk. szódabikarbóna
- 2 db tojássárgája
- 100 ml frissen facsart narancslé
- díszítéshez:
- 10 dkg paleo étcsokoládé
- 20 db dióbél
vagy
- 40 g tojásfehérje
- 80 g darált nyírfacukor
Elkészítése
A geet,a porcukrot,mézet,tojásokat és a narancslét késes aprítóban kihabosítjuk.Egy tálba szitáljuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és a rostot.Majd ráöntjük a tojásos keveréket fakanállal összekeverjük majd összegyúrjuk.Szobahőmérsékleten kb: 15-20 percet pihentetjük.Lisztezett munkalapon fél cm vastagra nyújtjuk,és egy 4-5 cm ármérőjű,sima szélű kiszúróval korongokat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a korongokat, 170 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük-tűpróba. A paleo étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és szilikonos ecsettel a csokoládéval lekenjük a kihűlt puszedliket a tetejére egy diószemet rakunk. Vagy a tojáshab bevonathoz a porcukrot és a tojásfehérjét vízgőz fölött, folyamatos keverés mellett addig melegítjük, míg ujjunkat csípi, ha beledugjuk. Majd magas fordulaton lágy habbá verjük a meleg cukros fehérjét és beleforgatjuk a kihűlt puszedliket. (nekem nem igazán lett szép,de finom) Jó étvágyat!