Paleo mézes puszedli – hogy legyen mivel megkínálni a Télapót!

paleo-mezes-puszedli

Hozzávalók: 20 db

  • 250 g PaleoLét lisztvarázs
  • 20 g bambuszrost
  • 60 g méz
  • 60 g  gee vagy kókuszolaj
  • 30 g darált nyírfacukor ízlés szerint
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 2 db tojássárgája
  • 100 ml frissen facsart narancslé
  • díszítéshez:
  • 10 dkg paleo étcsokoládé
  • 20 db dióbél

vagy

  • 40 g tojásfehérje
  • 80 g darált nyírfacukor

Elkészítése

A geet,a porcukrot,mézet,tojásokat és a narancslét késes aprítóban kihabosítjuk.Egy tálba szitáljuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és a rostot.Majd ráöntjük a tojásos keveréket fakanállal összekeverjük majd összegyúrjuk.Szobahőmérsékleten kb: 15-20 percet pihentetjük.Lisztezett munkalapon fél cm vastagra nyújtjuk,és egy 4-5 cm ármérőjű,sima szélű kiszúróval korongokat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a korongokat, 170 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük-tűpróba. A paleo étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és szilikonos ecsettel a csokoládéval lekenjük a kihűlt puszedliket a tetejére egy diószemet rakunk. Vagy a tojáshab bevonathoz a porcukrot és a tojásfehérjét vízgőz fölött, folyamatos keverés mellett addig melegítjük, míg ujjunkat csípi, ha beledugjuk. Majd magas fordulaton lágy habbá verjük a meleg cukros fehérjét és beleforgatjuk a kihűlt puszedliket. (nekem nem igazán lett szép,de finom) Jó étvágyat!

Forrás